Rántott hús wokban?
Szilágyi Balázsnak hívnak, gyerekkorom óta szeretek főzni. Kb. 7 éves lehettem, amikor a híres színész, Mensáros László egy családi kapcsolat révén vendégségbe jött hozzánk.
Én majonézes krumplisalátát készítettem, a majonézt is magam kevertem, amire nagyon büszke voltam. Amikor tálaltunk, mindenki elismerően bólogatott, dicsértek, hogy milyen ügyes vagyok, hogy ilyen fiatalon ilyen jól tudok főzni. De nekem valami nem stimmelt, bár akkor azt még nem tudtam volna magamtól megmondani, hogy mi. Mensáros Laci bácsi volt az egyetlen, aki a felnőttek közül azon túl, hogy elismerően megdicsért, annyit mondott, hogy legközelebb több cukrot tegyek bele.
Igen, abból a salátából teljesen kimaradt a cukor, és valljuk be, egyáltalán nem volt finom. De ez a tapasztalat nem tört le, sőt. A mai napig örömmel gondolok erre a kritikára, és mindig az jut róla eszembe, hogy lehet úgy is főzni, hogy az másoknak tetsszen, hogy az emberek szívesen fogyasszák az ételt, amit én vagy bárki más készít. A blogom egyik alapszabálya is az, hogy csak olyan ételeket teszek föl, amik nekem és legalább még egy embernek ízlenek.
Életem során rengeteg országban jártam, Spanyolországban töltöttem idegenvezetőként 5 nyarat, és az USA-ban éltem másfél évig. Ráadásul a világ egyik gasztronómiai fővárosában, New Yorkban, ahol az ember nem tud úgy egy utcasarkot menni, hogy ne találjon valami igazi kulináris csemegét nyújtó éttermet, kisboltot vagy éppen cukrászdát. Utazásaim során rengeteg olyan étellel találkoztam, amit névről az egész világban ismernek, de ami mégis sokszor nemtörődömségből, hozzá nem értésből, vagy akár valós kulturális fejlődés okán más formában kerül eredetiben a helyiek asztalára, mint ahogy azt mi ismerjük.
Ennek egyik legjobb példája a Carbonara spagetti, amit talán mindenki evett már, ám az itthon és világszerte elterjedt tejszínes-sonkás szószos tésztaételnek kevés köze van az eredeti verzióhoz. Az olasz spaghetti alla carbonara sem tejszínt, sem sonkát nem tartalmaz, hanem olasz tokaszalonnából készül, a szósz pedig kizárólag tojásból, pecorino sajtból és némi főzővízből áll.
Mindezeket az élettapasztalatokat egybegyúrva született meg a blogom ötlete. A célom az volt, hogy a világszerte ismert vagy kevésbé ismert nemzetközi ételeket olyan formában mutassam be, ahogy azok eredeti hazájukban leginkább elkészülnek vagy elkészülhetnek. Ilyen receptek kerülnek föl folyamatosan a blogra, ezeket főzöm otthon rendszeresen. A párom és két pici gyerekem ezt persze nem bánják, ők is szeretik a változatos ízeket. Az pedig már biztos, hogy mire a lányom és a fiam felnőnek, nekik a pizza az igazi, vékony tésztás, olasz pizza lesz.
A blogot imádom írni és csinálni, egy szuper hobbi. Elég sok időt töltök el az egyes ételek utáni kutatással, még a rövid receptek esetében is szeretném, ha a nálam megjelent verzió amennyire lehet, a legeredetibb legyen. Ez persze nem mindig egyértelmű, hiszen talán gulyást is annyiféleképpen készítünk, ahányan vagyunk, és így van ez más nemzetek ételeivel is.
A legnagyobb kihívást egyébként meglepő módon a fényképezés jelentette. Főzni tudok és szeretek, weboldalt építeni sem okozott problémát, elvégre a tanult szakmám informatikus. A képek viszont valahogy nem akarták vagy csak nehezen visszaadni azt, ahogy az étel a valóságban kinézett. Rengeteget változtak a fényképeim - visszajelzések alapján javultak, amióta elkezdtem, de még most is messze vannak attól a színvonaltól, amit én igazán elvárnék magamtól. Nem egyszerű ételt házi körülmények között fényképezni, és mivel ez hobbi, sok pénzt nem akartam beletenni, pl. stúdió berendezéseket vásárolni. Arra pedig nem vagyok hajlandó, amit a profi ételfotósok gyakran csinálnak, hogy műanyagot, vagy mosószerrel felhabosított ételeket fényképeznek csak azért, hogy az jól nézzen ki. Nálam az ételek valóban elkészülnek, és ami a fényképen van, az néhány perc múlva el is fogy.
Bármilyen ételt szívesen megeszem és elkészítek, imádom a változatosságot. Sem alapanyag, sem idegen nemzetek konyhája nem jelent akadályt, de a főzést tekintve otthon leginkább a magyar és az olasz konyhában vagyok, ez az évek során így alakult.
Nagyon szeretem az ázsiai ízeket, különösen a dél-keleti országokét, India, Thaiföld, Indonézia, Szingapúr. Ha nem is jártam még azon a kontinensen, de Amerikában rengeteg "igazi" indiai éttermet volt szerencsém kipróbálni, és megkedveltem a telt ízű, szószos ételeiket. A terveim között szerepel, hogy megtanulok indiai ételeket igazán profi módon, a fűszerkeverékeket is magam elkészítve főzni.
Rántott hús wokban?
Itt olvashatsz még több gasztroblogger-bemutatkozást >>>
Mindent főzős blogok A - C
-
Glutén es Laktózmentes, Illatos karácsonyi kakaós süti 🎄🌲🇬🇧 Aromatic
Christmas Cocoa Cake – Gluten- and Lactose-Free
-
🎄 *Karácsonyi hangulat egy falatban.*
Amikor az ánizs, a kardamom, a gyömbér és a fahéj illata belengi a lakást,
tudjuk: a karácsony k...
3 napja
-
Márton-napi liba linzerek
-
Az első irókás linzerünk. Igazi családi alkotás, mind az ötünk keze benne
van kicsitől nagyig. Messze nem tökéletes, de azért talán vállalható, mert
s...
1 hete
-
Kakaós kevert, tejmentes, bögrés. Kakaós muffin.
-
Tejmentes, gyors kakaós kevert alaptészta, amely muffinnak elkészítve is
kitűnő.
2,5 dl-es bögrét használtam.
A sütőt előmelegítjük.
3 bögre finomlisz...
4 hónapja
-
Ketyós zöldségköretek
-
Írta: SZIGETI TAMÁS
[image: zoldsegektanca.png]
A *ketogén konyhában* a fehérje köré szervezzük az ételt, de minden
étkezéshez érdemes köretként zöldség...
6 hónapja
-
Kenyér és kenyérfűszer
-
Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem
fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagyon
szeretem s...
10 hónapja
-
SÓS KARAMELLÁS GOLYÓK
-
*sós karamell golyók*
Teljesen begolyóztam karácsony tiszteletére 😀 Több száz golyót készítettem
el, viszont az idei év slágere ez sós karamellás gol...
10 hónapja
-
Ropogós cookie
-
200 g étcsoki
10 g sütőpor
1 tk étkezési keményítő
1 csipet só
270 g liszt
1 mk instant kávé
150 g barna cukor
120 g cukor
170 g szobahőmérsékletű...
1 éve
-
Amit a glazúrról tudni érdemes
-
[image: tukorglazur-feher-1202.jpg]Föként torta, de tányérdesszertek
esetében is használatos bevonat a tükörglazúr, a mirror glaze. Ez a kissé
folyós és ...
2 éve
-
Szénhidrátcsökkentett kenyér
-
Jó ideje az egyik élelmiszerláncnál vásároltam magamnak
szénhidrátcsökkentett kenyeret. Sokfélét kipróbáltam, de ez volt az
egyetlen, amit hosszú...
2 éve
-
Mosogatógép tabletta és kacsafröccs
-
Hát, nagyon régen nem írtam a főzős blogjaimba!
És ráadásul most se ételrecepttel jelentkezem, de tuti hasznos mindenkinek,
akinek mosogatnia kell (géppel)....
4 éve
-
RÁNTOTT PÁRIZSI (PARIZER)
-
Hozzavalok
- olaj (a kisuteshez)
- zsemlemorzsa
- liszt
- 2 tojas
- 0, 3 kg parizsi(parizer)
Elkeszites
A parizert felszeletelem(tetsz...
5 éve
-
Raffaello a kis hamis...
-
[image: kokusz.jpg]A napokban találtam egy igazán egyszerű receptet, mely
nagyon kedvelt a diétázók körében. Sajtkrémből (mascarpone) és
kókuszreszelékből ...
5 éve
-
Szakácskönyv-ajánló / Sky McAlpine: A table in Venice
-
Meseszép szakácskönyvet találtam, benne sok gyönyörűséges, velencei témájú
fotóval. Skye McAlpine A table in Venice c. könyve még a tavasszal jelent
meg. E...
5 éve
-
Egészséges jégkrém házilag
-
Egész nyáron tele van a fagyasztóm házi jégkrémekkel, egyszerűen nem bírok
betelni velük.
Ez egy nagyon egyszerű változat. A hat darab jégkrém elkészíté...
7 éve
-
Gombás hús rizzsel
-
Hozzávalók:
1 tálca szűzpecsenye vagy karaj
2 hagyma
1 tálca gomba (lehet üveges is)
olíva olaj (lehet zsír vagy sima olaj is)
só, bors, paprika
Elkészíté...
7 éve
-
ELKÖLTÖZTEM! Mostanól a chiliesvanilia.hu oldalon találtok meg
-
Kicsit fájó szívvel, de annál nagyobb izgalommal és örömmel jelentem be,
hogy a blog mai nappal elköltözött. Az új cím: *CHILIESVANILIA.HU*,
mostantól it...
7 éve
-
Rizsfelfújt őszibarackkal
-
Hozzávalók:
- 30 dkg. rizs
- 1 l. tej
- 2 dl. víz
- 4 tojás
- 20 dkg. cukor
- 10 dkg. margarin
- vaníliás cukor
- csipetny...
8 éve
-
Günter leve
-
Húsleves. Jércéből. Bobbi a szárnyast, ami szükségeltetik hozzá Günternek
szólítja. Güntert nem lehet csak úgy a hiperekből hozni, nincs hústálcán,
fóliá...
8 éve
-
Költözés!
-
Kedves Olvasóim!
A blogomat átköltöztettem egy másik oldalra, ahová mindenkit várok
szeretettel!
Ezt az oldalt sem szüntetem meg, de ha még többre vágytok ...
10 éve
-
A 10 perces ünnepi édesség - citromos álom
-
Kivételesen kényelmes helyzetben vagyok. Nem egy olyan ételről kell majd
írnom, amit még sosem csináltam, hanem szinte "rutinosnak" mondhatom magam.
A ci...
10 éve
-
Gesztenyés cookie - akkor hajrá
-
Ha már megígértem, illik betartani. Olyan lesz, amilyen.
Én nem tudom, más anyukák hogyan csinálják, de nekem nem megy ez a
háztartás dolog. Persze, tu...
11 éve
-
Könyvajánló: Lucinda Scala Quinn - Etetni bolondulásig
-
Új szuper könyv hamarosan a T.bálint Kiadótól!!! Csajoknak kötelező... :))
Lucinda Scala Quinn, akit a TV Paprikából ismerhettek, most megjelenő
Etetni bo...
11 éve
-
A málna dicsérete avagy hétköznapi málnatorta
-
Egy hete, lekvárfőzés után maradt még egy-két marék málna. Csak nézegettem,
magában enni már nem volt kedvem... és akkor, egy szimpla hétköznap rámtört
a...
13 éve
-
-
-
Mindent főzős blogok D - H
-
Csokoládés-sütőtökös szelet. (cukor és gluténmentes)
-
Igencsak régen sütöttem már, így aztán amikor szembe jött velem az
interneten egy sütemény, rögtön úgy döntöttem, hogy a magam ízlésére
átalakítva cuk...
19 órája
-
Sütőtökös-brokkolis csirke
-
Minden héten megkérdezem a célközönséget, hogy mit főzzek, de értékelhető
válasz szinte soha nem érkezik. Ategnapi nap egy nagyon kellemes kivétel
volt....
4 hete
-
Paradicsomos tészta
-
Egy igazán egyszerű, néhány hozzávalós nyár végi ételt készítettem, ami
annyira finom, hogy gyakran kerülhet az asztalra ebéd- vagy akár
vacsoraként is. ...
2 hónapja
-
Mascarponés dinnyekockák levendulával
-
Nasiajánlatom hétvégére: Dinnyekockák kókuszos mascarpone kencével,
levendulával - különleges ízhatás, csakis ínyenceknek [image: 🙂]
Nem akaródzott most na...
2 éve
-
Falafel ,ahogy én készítem
-
Hozzávalók:
1 kicsi konzerv csicseriborsó,leszűrve
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 evőkanál zabliszt,1 kk sütőpor
só,bors,1 kk őrölt ...
3 éve
-
-
Mákosguba torta
-
Fogalmam sincs, apukám honnan szerezte a receptjét, valamelyik újságból
vágta ki még évekkel ezelőtt, de mindig csak halogatta az elkészítését.
Tavaly sze...
4 éve
-
Segítsüti 2019 Ősz
-
Az idei évben is meghívást kaptam a* Segítsüti* árverésre, aminek nagyon
örültem és köszönöm itt is Kandikó Évának.
Sokan tudjátok, de aki nem, a* Se...
5 éve
-
Mojitotorta
-
Mivel a kókusz és a friss ananász adja ennek a tortának a "tartalmasságát",
így tudunk spórolni a felhasznált liszt mennyiségén. Tovább Tovább
6 éve
-
Vargányás rizottó
-
Kevés annál jobb dolog van étkezés terén, mikor tisztában vagy vele, hogy
az alapanyagok, amiket használsz honnan is származnak. Ráadásul a
származási hel...
7 éve
-
Melanzane alla Parmigiana
-
Igazi nyári recept, zseniális olasz fogás. Aranybarnára pirított padlizsán
szeletek bazsalikommal fűszerezett paradicsomszószban, olvadtan
bugyborékoló saj...
9 éve
-
A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!
-
Itt olvasható tovább:
http://fuszereslelek.nlcafe.hu
[image: Megosztom Facebookon!] [image: Megosztom Twitteren!] [image:
Megosztom Tumblren!]
9 éve
-
briós
-
Még amikor a nagyobbik lányom pocaklakó volt rengeteg cukros brióst ettem.
Akkor még -ohh, belegondoltam, 10 évvel ezelőtt...- leginkább a boltba
vettem, c...
10 éve
-
Pirított csirkemáj erdei gombával
-
A resztelt máj kedvelőinek ez a recept is tetszeni fog. Készíthetjük
többféle erdei gombával, de ha csak egyféle jutott a kosárba, az sem baj.
Érdemes kem...
10 éve
-
Töltött cukkini
-
*Hozzávalók*
2 db közepes nagyságú cukkini ( kb. 60 dkg)
5 dkg paradicsom
20 dkg rókagomba
1 csomó újhagyma
6 dkg vaj
1 cikk fokhagyma
1 csomó zellerzöl...
10 éve
-
Cukkinis paradicsomleves
-
Paradicsomot főztünk be télire, így adódott, hogy levest készítsek
belőle.Cukkinink is volt, s mivel már próbáltam a pradicsomos cukkinit
gondoltam, hogy ...
11 éve
-
ELKÖLTÖZÖM!
-
Igen, a hír igaz! :)
Az a helyzet, hogy úgy döntöttem a blogomat átrakom a blogspotra. Sokkal
több lehetőség rejlik benne, a formázás, modulok köre is so...
12 éve
-
Citromos karamellás banán semmiség
-
Tudom, trehány, meg uncsi a beállítás, nem jó az élesség, egy kis díszítés
sem ártott volna, de nagyon nem készültem most (sem) erre a bejegyzésre,
egysz...
12 éve
-
Pizzás csiga
-
Nem vagyok egy nagy pizzás, de a családom nagyon szereti. Ezért esett a
választás ma a pizzás csigára. Ez a süti is szuper tízóraira, így holnap
reggel ...
12 éve
-
Sajtos rizsgolyók rántva
-
A maradékokból mindig nagyon gyorsan és frappánsan lehet újra finomat
varázsolni. A megmaradt rizs remekül használható az ízletes, gőzölgő
rizsgombóchoz...
12 éve
-
-
-
-
-
-
Mindent főzős blogok I - L
-
Benedek tojás ahogy én szeretem
-
*Hozzávalók:*
2szelet kenyér
1db nagy paradicsom
1gerezd fokhagyma
4szelet bacon
2db tojás
só, bors
A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük a fo...
4 éve
-
Nyári fuvallat
-
Nagyon régóta ígérem már ezt a receptet, de végre eljutottam odáig, hogy
megírjam nektek. Ez nem az az összekeverem, kisütöm és már kész is van
jellegű é...
4 éve
-
-
Sziasztok!
Most induló Új blogom !! Gyertek nézzetek be hozzám :-)
https://odafigyelve.blogspot.hu/
2018 Új Év Új Kihívás :-) !
A blogom arról szól, hog...
6 éve
-
Csokis mini kuglófok
-
Na, megint eltűntem jó sok időre... Ennek persze megvan az oka, amit már
korábban meg akartam veletek osztani, de húzódott a dolog, nem volt időm,
aztán el...
7 éve
-
Gesztenyés álom - sütés nélkül
-
Hozzávalók:
*Vaníliás krémhez:*
- 3 tasak (főzős) vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg porcukor
*Geszteny...
7 éve
-
Harcsafilé kucsmagombás medvahgymás szélesmetélttel
-
Kicsit elcsúsztam ezzel a recepttel, már éppen nem aktuális, de alig másfél
hete ez volt a kucsmagombás szezonzáró, s mivel szombat volt, a hal sem
marad...
8 éve
-
Teljes kiőrlésű rozslisztes torták - Csokoládés és Tejszínes lekváros ízben
-
Mostanában elindultam egy újabb sütés irányába és próbálkozom, hogy hogyan
lehetne kicsit kevésbé egészségtelenné tenni a süti fogyasztásunkat, mert
erről ...
9 éve
-
Amit ma ettem...
-
Reggeli: Turmix, nagyon eltelít és isteni íze van.
Kellett hozzá:
- 1 közepes alma
- 1 közepes répa
- 1 közepes cékla
- 1 tk. chia mag
- 2 narancs facsart l...
9 éve
-
Kenyér, kifli, zsömle
-
Limara pékségét régóta ismerem, a hamburgerzsemle alapját, meg még pár
dolgot onnan vettem, de a kenyerét még sose próbáltam. Leginkább mert
boldog voltam...
10 éve
-
Sajtos, újhagymás kolbászos töltött csirkemellfilé szalonnába göngyölve
-
Kommentár nélkül.... :)
Töltött csirkemellfilé baconbe göngyölve
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 500g bacon szeletelve
Töltelékhez:
...
10 éve
-
Sáfrányos, datolyás tejberizsfagyi
-
Már javában gyüjtögetem a fagyiötleteket nyárra. Biztosan lesz megint egy
ütős gyümölcsös kedvenc, meg persze valami klasszikus a gyerekeknek,
pálcikára v...
12 éve
-
Sacher torta
-
*Hozzávalók:*
- 6 db tojás szétválasztva
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 12 dkg reszelt csokoládé
- 12 dkg liszt
- fél sütőpor
*El...
13 éve
-
Sajtot készítettem....
-
Egy ideje már nézegetem a receptet, gyűjtöm a bátorságot....
... de a múlt héten rászántam magam:)
Olyan gyorsan elfogyott, hogy mire észbe kaptam, hogy f...
13 éve
-
Mamitájm
-
Régen írtam, meg egyébként is. Hónapok óta üldöz a gondolat, mintha mindig
otthon hagynék valamit. De nem az esernyőmet, azt a nyár során sosem
hagytam ott...
14 éve
-
-
Mindent főzős blogok M - P
-
Hogyan alakítsuk ki a macskánk ideális étrendjét?
-
A macskák táplálkozási igényei életszakaszonként változnak, amelyeket
érdemes figyelembe venni az étrendjük összeállításakor. A kiscicák, felnőtt
macskák é...
18 órája
-
Kovász lepény
-
Maradékhasznosító recept maradék kovászból készül, mi nagyon szeretjük :)
10 perc alatt kész van.
Hozzávalók: maradék kovász, só, chilipehely, reszelt ...
1 hónapja
-
Elköltöztem
-
Itt megtalálsz...
6 éve
-
Agnes. .. gondolatok egy nő naplójából.: betegen is szeretve...
-
Agnes. .. gondolatok egy nő naplójából.: betegen is szeretve...
Jobbulást kívánok!
7 éve
-
Kukoricadarás császárzsemle
-
... és tönkölylisztes is.
Ezek a hercig császárzsemlék még a hétvégi "hűs" időben készültek - reggeli
valamint "hadd süssek már valamit" céljából.
Minden...
7 éve
-
Mákos kosárkák
-
Megint mákos..., én már kezdem unni, de nem magamnak sütök mostanság, hanem
kívánságra, így mindig csakis mák jöhet szóba, na de ezen hamarosan
változtatun...
8 éve
-
SEGÍTSÜTI 2016. ŐSZ - Torrone
-
Ismét itt az ősz, ismét itt a *Segitsüti* !
*Mi is a Segítsüti?*
*"A Segítsüti 2009-ben indult útjára, néhány lelkes és segíteni akaró
gasztroblogger j...
8 éve
-
Ízesített víz házilag
-
A kánikula minket sem került el, úgy látszik nem lehet megúszni...
Szeretem a jó időt, egy darabig, de az utóbbi napokban már nagyon
szenvedtünk..
Nem bán...
9 éve
-
Kakaós csiga
-
Egy ideje el van már mentve két kakaós csiga recept is,* Noémié* és
*Anikóé.* De eddig még nem sütöttem meg egyiket sem. Ill. egyszer, *leveles
tésztából* ...
10 éve
-
Karácsonyi aprósütemény - Brunsli
-
Az adventi időszak kedvelt aprósüteménye Svájcban a (bázeli) brunsli, egy
kakaós-csokoládés, mandulás édesség. Manapság már kevesen készítik otthon,
mert s...
10 éve
-
Elmesélhetetlenül finom diós keksz
-
A kép sajnos elég gyenge, ugyanis már nem voltak jók a fényviszonyok,
viszont akármilyen jól sikerült volna akkor sem adná át, hogy milyen finom
is ez az...
12 éve
-
Ricottás-mascarponés torta csokoládéval és naranccsal
-
Még októberben, Anyukám születésnapjára gyűlt össze a család, és ez
alkalommal sütöttem ezt a tortát. Merem ajánlani, mert mindenkinek nagyon
ízlett, szeri...
13 éve
-
Farsangi fánk
-
Hozzávalók (4 személyre)
• 20 dkg liszt • 1 dl tej • 2 dkg élesztő • 5 dkg porcukor • 2 dkg vaj • 2
db tojássárgája • 20 dkg házi baracklekvár • olaj a ...
13 éve
-
-
-
Mindent főzős blogok R - U
-
Kesudiós kelt sütemény
-
A kötelező heti zsemleadag mellett mostanában gyakran sütök egyebet is, és
szívesen próbálom ki a különböző formázási technikákat. Most édes kelt
süte...
1 napja
-
Heti menü 11.11-től 11.16-ig
-
Hétfő: fűszeres-fokhagymás tarját sütöttem, mellé a családnak hagymás
krumpli és párolt káposzta készült. Én ebédre csak hagymás krumplit ettem
párolt ká...
4 napja
-
Sült gesztenye
-
Így készíts te is tökéletes sült gesztenyét otthon sütőben. A 3 dolog,
amire figyelned kell: áztatás, sütési hőmérséklet és idő.
1 hete
-
Serpenyős muszaka
-
Szerettem volna muszakát készíteni, igen régen ettem már. Itt a blogomon is
megtalálható a recept: https://nagylacig.blogspot.com/2010/12/muszaka.html.
Csa...
10 hónapja
-
Sütőtökös-csokis keksz
-
Nem, ez nem a Merkúr a retrográdban, hanem egy szuper sütőtökös chocolate
chip cookie, ráadásul gluténmentes (a DM-ben kapható Dove’s Farm gm liszt
isten...
1 éve
-
Kráteres süti
-
Könnyű elkészíteni, szinte elronthatatlan ez a nagyon finom, mutatós
sütemény. Többször megsütöttem már, családomnak és a vendégeknek is nagyon
ízlik.
...
1 éve
-
Blaha Lujza torta
-
• mandulás linzer tészta (sablée)• málna lekvár
• málnás-fehércsokoládé mousse
• pirított mandula
• málna zselé
mandulás linzer tészta (...
6 éve
-
Segítsüti - Citrompite habcsókkal
-
Ha tavasz akkor citrompite. Savanykás, friss, édes és napfényes.
*Miről is szól a Segítsüti?*
30 gasztroblogger minden évben kétszer összefog, hogy segít...
6 éve
-
Samoa szelet tojás nélkül - vegán, paleo
-
Nagyon finom desszert, de igen tömény, apró kis kockákra éredemes felvágni.
Az alapja shortbread szerű, a krém pedig datolyából készül karamell
piríto...
8 éve
-
Szolgálati közlemény
-
Kedves Olvasók!
A blog egy ideje két szálon fut: itt, a blogspot-on és a cafeblogon. Mivel
a cafeblogon februártól VIP blogger lettem, a szabályok értelméb...
8 éve
-
22 Desain Pagar Rumah Minimalis Terbaru 2015
-
[image: 22 Desain Pagar Rumah Minimalis Terbaru 2015]
Model, foto gambar dan Desain pagar stainless di jakarta rumah minimalis
Yang Bisa Menjadi Pilihan U...
9 éve
-
Elkészült a honlap!
-
Örömmel értesítem minden kedves Olvasómat, hogy elkészült a honlapom!
www.tejutazas.hu
Blog formában, rendszerezve kaphattok információt a tejcukor
érz...
9 éve
-
Baconos lencsesaláta fasírttal
-
Ez a receptem még egy régebbi újságban jelent meg, de most aktuális igazán:
És akkor a recept, hogy olvasható verzióban is megtekinthető legyen:
*Hozzáv...
9 éve
-
Pácolt süldő lapockája páclevében főtt sült kolompérral
-
Szilveszter, újév nincs meg malacféle nélkül. Az idén őkelmére esett a
választás, süldő lapockájára, pácolva. Kellemesen fűszeres, lágy hússal,
szinte ...
9 éve
-
Kókuszkrémes kakaós torta
-
A következő recept 10 perc alatt előkészíthető, és mehet is a sütőbe. A
kókuszkrémes kakaós torta ideális zsúrokra, partikra, baráti
összejövetelekre.. Hoz...
10 éve
-
Csá gyíkok, én leléptem...
-
Gyerekek, a helyzet az, hogy nem azért nem frissült a blog egy fél éve,
mert ennyire lusta disznó lennék. A helyzet az, hogy 2013 őszén elköltöztem
a blo...
10 éve
-
Költözés...
-
Nagyon szerettem és szeretem ezt a blogot. Viszont az új hely sokkal több
lehetőséget kínál, így költözöm. Ha szerettétek, szeretitek, amiket
csinálok, k...
10 éve
-
{vegetáriánus, vegán, nyers} Narancssárga smoothie
-
*Hozzávalók:*
- 1/2 citrom
- 2 közepes répa
- 1 narancs
- 1 banán
- 1/2 avokádó
*Elkészítés:*
A hozzávalókat meghámozzuk, kisebb darabo...
12 éve
-
Pulykamell érmék fokhagymával, tökmagolajos-mézes csepegtetővel
-
Kezdem a recept címének második felével: a tökmagolajos-mézes csepegtetőt
Buday Péter egyik műsorában hallottam, és mindenféle húshoz ajánlotta. Én
pulyk...
13 éve
-
Gorgonzolás rizottó medvehagymával
-
Sajnos vége a medvehagyma szezonjának, végig szedtük, végig ettük, főleg
nyersen, volt sok vajkrém, sajtkrém, túrókrém, tzatziki (mind isteni a
füstölt laz...
13 éve
Mindent főzős blogok V - ZS
-
~Holland szelet ~
-
Finom süti.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg vaj vagy margarin
160 gr porcukor
2 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb.1 deci ...
7 éve
-
ELKÖLTÖZTEM!!!
-
Nagy öröm ért a napokban, beválasztották a blogom a Cafeblog VIP
programjába. Így mostantól kezdve a blogomat már nem itt blogspoton éritek
el, hanem a caf...
10 éve
-
-
Süteményes blogok
-
Jägermeister torta
-
Ha máson nem, azon biztosan észreveszem a rohanó idő múlását, hogy
Veronikám az október végi, 17. szülinapjára Jägermeister ital alakú tortát
kért a buli...
1 hete
-
Málnás keksz kislányoknak
-
30 dkg puha margarint habosra kevertem 20 dkg porcukorral. Belekevertem 1
kávéskanál sót, pár csepp málna aromát, és 50 dkg finomlisztet hozzáadva
tésztá...
1 éve
-
Fokhagymás-zöldfűszeres tekercs
-
*Katalinnál *leltem erre a receptre, és mindjárt el is készítettem kevés
módosítással.
*Hozzávalók:*
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
0,75 dl tej
1 ki...
2 éve
-
Megújult a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő
-
Új koncepcióval és új csapattal kezdi a nyarat a 125 éves, badacsonyi
Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. Ennek apropójából kóstolhattuk
végig a...
2 éve
-
Kozák sapka tortásítva
-
Nagy kedvenc nálunk a Kozák sapka sütemény (recept itt) ezt alakítottam át
szülinapi tortává.
Hozzávalók:
*A piskótához:*
5 tojás
5 e.k kristályc...
3 éve
-
Chocake Noir, glutén-, laktóz-, cukormentes csokitorta
-
Nemrég úgy döntöttem, hogy egy időre elég a hedonista életmódból. Nem
azért, mert meguntam volna, dehogy, aki ismer, tudja, hogy egy jó falat
bármikor ké...
7 éve
-
Lángos (burgonyás)
-
*Hozzávalók:*
50 dkg liszt (tönkölyliszt)
25 dkg héjában főtt, áttört burgonya (két darab közepes méretű kb.)
1.5 dl langyos víz kb.
1 teáskanálnyi cukor ...
7 éve
-
Kosárka, mindenki kedvence .... és Nagymamám kosara
-
Gyerekként ez volt az egyik legkedveltebb sütink, és ha valahova a
süteményeinkből vittem kóstolót(iskolába vagy később a munkahelyre), mindig
ez fogyott e...
8 éve
-
Mogyorós almás sütemény
-
Amilyen peches vagyok, itt a hosszú hétvége, és én épp most dőltem ki. Így
az időm jórészt azzal tellik, hogy próbálok gyógyulni hétfőre. Már ha
Coldre...
9 éve
-
Új helyen a PiciJuci Cukrászdája gasztroblog
-
Új helyre költözött a PiciJuci Cukrászdája.
Eljött az idő, hogy saját domainnel saját website-ra költöztessem az én kis
blogocskámat.
Modernebb lett a me...
10 éve
-
Káposztás lepény
-
Hozzávalók:[image: Fénykép]
50 dkg liszt,20 dkg vaj,2 tojás,1 dl tej,1/2 kocka élesztő,1 doboz tejföl,1
fej káposzta,só,bors,olaj,1 tojás a kenéshez.
Elkész...
11 éve
-
Angyalszem
-
Ki mondta, hogy csak karácsonykor lehet aprósüteményt sütni? Bár télen van
az igazi szezonja, én nyáron is szeretem az aprósütiket! Nemrég sütöttem is
eg...
12 éve
-
Főoldal
-
<a
href="http://www.mystat.hu/query.php?id=141861"
target="_blank"&a...
12 éve
-
Áfonyás túrótorta
-
Hozzávalók:
1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési
keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília,...
15 éve
-
-
-
-
-
Édes :)
-
Segítsüti 2018 - Vegán GM citromos tart
-
Eljött az Ősz és vele együtt a szívemnek kedves kezdeményezés, a Segítsüti.
idén immár 8. alkalommal veszek részt a Segítsüti lelkes csapatában.
2018-a...
6 éve
-
Szaloncukor kóstoló a kollégákkal
-
(kép forrása)
Régen, amikor gyermekek voltuk csak konzumszaloncukor létezett,
ezüstpapírba csomagolva, a variáció annyi volt, hogy belül fehér vagy
szín...
9 éve
-
Retro rendőrautó lámpa
-
Egy újabb vajkrémmel bevont torta egy nyugdíjas rendőr születésnapjára.
10 éve
Kulináris utazás
-
Karácsonyi sütik Olaszországból
-
*Karácsonyi sütik Olaszországból*
[image: dolci-natale.jpg]
A karácsonyi hangulathoz, elengedhetetlenek a sütemények. Úgy
istenigazából, akkor tudatosul...
8 éve
-
Amit ma ettem...
-
Reggeli: Turmix, nagyon eltelít és isteni íze van.
Kellett hozzá:
- 1 közepes alma
- 1 közepes répa
- 1 közepes cékla
- 1 tk. chia mag
- 2 narancs facsart l...
9 éve
-
Gasztro-Kacatéria 2.
-
*...avagy nagyvilági csudaságok és puccparádék a konyhából és
környékéről...*
A Picard - egész Franciaország és e sorok írójának kedvenc
fagyasztott-finom...
12 éve
-
Pöttyös fasírt
-
*Európai recept, japánosch fűszerezéssel és egy kis ötlettel, hogy
különleges legyen... A pöttyök szabadon variálhatók, én spárgát, újhagymát
és répát has...
12 éve
-
Reggeli mogyoróvajas banánturmix
-
Hozzávalók: - 1 érett banán - 2 csapott ek zabpehely - 1 csapott ek
mogyórvaj (peanut butter)* - 3-4 dl tej A hozzávalókat egyszerűen
turmixoljuk össze...
13 éve
-
-
-
Vidéki ízek, házias ételek
Különleges ételek
-
Bálint torta
-
*Inspirációt számtalan forrásból szerezhetünk, de attól lesz igazán
személyes egy étel, ha a saját elképzelésünk szerint készítjük el. Ez
történt velem is,...
9 éve
-
Vörösboros libacomb velesült zöldségekkel, párolt vöröskáposztával
-
Mi ezt a menüt ugyan Márton-napkor ettük, de karácsonyra is kiválóan
alkalmas.
Hozzávalók (2 főre)
2 hízott libacomb
0,5 kg burgonya
3-4 fej hagyma
2-3 fej...
10 éve
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése