2014. január 14., kedd

Sherpa konyhája

Andreának hívnak. 
Házasságban élek - igen, még mindig ugyanabban, amivel elkezdtem:) Két gyerekünk van, de ők is már felnőttek. Lánykám a kis "udvari fotósom", ő készíti az elkészült finomságokról a fotókat. Néha persze az agyára megyek, amikor hívom fotózni, mert én bizony ilyenkor nagyon türelmetlen vagyok, nagyon várom, hogy lencsevégre kerüljenek a finomságok és azokat minél előbb láthassam. 
Így bizony néha van vita is köztünk. Persze ezek sosem tartanak sokáig! :)



A blogom neve: Azért lett Sherpa konyhája, mert Sherpa az egyik kutyám volt.   Szálkásszőrű tacskó volt, idén júliusban ment át a Szivárvány hídon, 18 éves korában. Azóta is gyászoljuk, nem tudjuk kiheverni az eltávozását.

Mivel dolgozom, főként hétvégén főzök és sütök. A sütés nagyon fontos, mert vasárnaponként látogatom meg 95 éves Édesapámat és mindig viszek neki süteményt, mert nagyon szereti. A kedvence a macaron, ezért ennek sütését próbálom tökéletesíteni.
Fiam kedvence a mexikói konyha és minden, ami tészta.
 A férjem nem nagyon szereti - velünk ellentétben - a csípős ételeket, így a mexikói konyha különlegességei csak ritkábban kerülhetnek az asztalra.
Kevés dolog van, amit nem szeretek, de ezek közül az egyik a sütőtök. Valahogy nem sikerült soha igazán megbarátkoznunk egymással, így nem is nagyon készül belőle semmi a konyhámban.

És igen, szenvedélyem a konyha, de nálam is előfordulnak malőrök. Például most karácsonykor, pont szenteste sikerült teljesen tönkretennem a vacsorát, ami miatt még most is rossz érzéseim vannak. Főként azért, mert a karácsony a legfontosabb ünnepem és hosszú hetekkel előtte megtervezem a legapróbb részletekig. De erről nem is beszélnék hosszan, annyira bánt.

Itt olvashatsz még több gasztroblogger-bemutatkozást >>>


Nincsenek megjegyzések:

Mindent főzős blogok A - C

Mindent főzős blogok D - H

Mindent főzős blogok I - L

Mindent főzős blogok M - P

Mindent főzős blogok R - U

Mindent főzős blogok V - ZS

Süteményes blogok

Édes :)

Kulináris utazás

Vidéki ízek, házias ételek

Különleges ételek

Levesek