2012. május 9., szerda

Interjú az Apa a konyhában blog szerzőjével

- Blogod neve ?
Apa a konyhában

- A te publikus neved ?
Életem első internetes nicknekve volt a djend, azaz eredeti írásmód szerint DJ eNd. 13 évesen még azt hittem, hogy világhírű DJ leszek, el is készítettem egy 1 perces számot, de nem hozta meg a zenei áttörést… Viszont ezt a nicket azóta is használom, rám ragadt az évek során.


- Néhány szó a családodról, vannak gyermekeid?
2012. december 7-én, tehát két és fél hónapja született meg Mirjam kislányunk. Részben az ő születése motiválta a blog indítását is. Az otthon töltött három hét során terveztem meg, hogy belevágok a főzésbe, ami a családomnak is hasznos, nekem pedig egy jó szabadidős elfoglaltság. Ez utóbbiból nem sok van, időnk legnagyobb részében aktívan babázunk.

- Magadnak főzöl, vagy nagy családnak?
Feleségemnek és magamnak, bár néha készítettem már vendégváró falatokat is. Ahogy tökéletesedik a tudásom, már jobban felvállalom majd, hogy nagyobb közönségnek főzzek.

- Minden nap főzöl, vagy csak alkalomadtán ?
Az eredeti célom az volt, hogy hetente egyszer legalább főzzek valamit, de már látom, hogy ez nehezen tartható. A sok hétvégi program mellett örülünk, ha havi 1-2 vasárnap jut, amikor békében főzünk és ebédelünk otthon. Persze a gyakori vendégvárás ad tennivalót, de a vendégek szerencséjére általában a feleségem készíti ilyenkor a fogásokat.
- Milyen ízeket, főzésmódot , irányzatot szeretsz (pl. hagyományos , magyaros, vegetáriánus, stb ) ?
Szeretek kísérletezni, olyan ízeket és recepteket kipróbálni, amiket még sosem készítettem. Érdekel a nemzetközi konyha, terveim között szerepel francia, mexikói, olasz ételek készítése is. És persze én is könnyebb helyzetben vagyok, ha senki nem ismeri pontosan, hogyan is kellene kinéznie a végeredménynek.

- Melyik étel a kedvenced ?
A gyümölcsleves és a mézes grillezett csirkefalatok

- Kinek a főztjét szereted a legjobban?
A feleségem főztje a legjobb: egyszerre merész fűszerezésű és újító. Igazi példakép a blogomhoz.

- Melyik ételeket szereted (tudod) a legjobban elkészíteni ? Mi a specialitásod?
A tapasztalatlanság okán nem vagyok még mestere egy ételnek sem, talán a padlizsánkrémet tudnám kiemelni. A specialitásom az, hogy nem ijedek meg egy recepttől sem, legyen az főzelék vagy születésnapi torta.

- Melyik ételeket, alapanyagokat nem szereted?
Nyers paradicsom, sajnos gyerekkorom óta nem tudom megenni. Fogalmam sincs, hogy miért alakult így, pedig a paradicsomszósz és a ketchup is állandó kellék a konyhánkban.
 
- Mi az amit sosem ennél, vagy készítenél el?
A kagylóktól tartok, még el kell telnie néhány évnek, hogy rávegyem magam…

- Életed legnagyobb gasztrobakija? Valami, amit nagyon elszúrtál? 
Számos apró baki, ami sokunkkal megtörténhet. Például amikor a munkatársaimnak készített almáspite töltelékét megsóztam. Vagy amikor kiborítottam a karácsonyi pulykát. De eddig még mindennek jó vége lett.

- Történt veled valami nagyon vicces, mókás dolog a konyhában? 
Még várat magára, hiszen eddig nem töltöttem a konyhában sok időt. Remélem, a blogom egy éves születésnapján már számos kalanddal szolgálhatok majd.
... és végül ki az a gasztroblogger, akinek a bemutatkozását szívesen elolvasnád?  
A magyarok közül a Malackaraj szerzőjéről olvasnék, stílusa miatt egy élmény lehet. A külföldiek közül az Amateur Gourmet blog írójáról tudnék meg többet szívesen.


Nincsenek megjegyzések:

Mindent főzős blogok A - C

Mindent főzős blogok D - H

Mindent főzős blogok I - L

Mindent főzős blogok M - P

Mindent főzős blogok R - U

Mindent főzős blogok V - ZS

Süteményes blogok

Édes :)

Kulináris utazás

Különleges ételek

Levesek