2011. november 18., péntek

Falatka-Tár


A blogom neve a  www.falatka-tar.blogspot.com . Ezzel a bloggal szerettem volna egy kicsit a magam szórakoztatására egy on-line szakácskönyvet csinálni. Annyiszor megesett már velem, hogy átjöttek a barátok, hirtelen kitaláltam innen-onnan egy receptet, vagy finomságot, de aztán már nem emlékeztem, hogy mit változtattam a recepten. Ezért itt gondoltam összegyűjtöm. Szeretek baráti összejöveteleket szervezni, mert ilyenkor mindig legálisan próbálhatok ki valami újdonságot. Úgyhogy a blog főtémája mindezeken belül a vendégváró falatok, amelyeket gyorsan meglehet csinálni, és nem is méregdrágák, ugyanakkor mégsem a megszokott sajtos szendvics.

A teljes nevem Szőnyi Mónika, hamarosan 25 éves leszek. A párommal élek, aki szintén nagyon szeret főzni, annál jobban már csak a hasát. Én a különlegesebb dolgokkal kísérletezik, míg az ő specialitása a húsok. Ha főzünk, akkor kettőnkre készül az étek, de gyakorta vannak családi, vagy baráti összejövetelek, ahol azért mindig akad egy-két csipegetni való. Nem vagyok még teljesen elkötelezve a reform étkezésnek, sajnos ahhoz túlságosan is szeretek mondjuk egy csülkös bablevest. Próbálok azért az ésszerű határok között maradni, pl. nem lisztes rántást csinálni, kevés szénhidrátot készíteni, és gyakorta kísérletezek a teljes kiőrlésű liszttel is, de a hagyományosan magyaros ízekkel bármikor le lehet venni a lábamról.

Kedvenc ételem rengeteg van, ami épp a hangulatomtól függ. Most például egy csirkepaprikást tudnék megenni nokedlival, vagy egy kis sült libamájat pirítóssal. Mindkettőben édesanyám a profi. Lehet ezért szeretem annyira. A családban mindenki remekül főz. Nagymamám 70 fős vendégségeket rendezett, keresztanyám húskreációi pedig utolérhetetlenek, míg a másik nagymamám sajtos pogácsája verhetetlen. 

A specialitásom a baconos-aszalt szilvás falatka, ami tökéletesen egyszerű, mégis annyira illenek az ízek, hogy eddig akárki kóstolta, mindig elkérte receptet.

Amivel azt hiszem azonban sosem próbálkoznék, az a molekuláris gasztronómia, bár hihetetlenül leköt, és remélem életem során nem csak interneten keresztül, vagy tévén láthatok, de valójában ki is próbálhatok egy ilyen ételsort.

A gasztronómia területén még csak bontogatom a szárnyamat, minden előképzettség nélkül, teljesen laikusként. De remélem az olvasók azért szívesen veszik, mert próbálok minden ételhez egy-egy személyes élményt tapasztalatot fűzni.

Kíváncsi lennék olyan gasztrobloggerre, mint pl. a Gödöllői Solier Cukrászda és Étterem vezetője, Solier Csaba, aki a Solier Wine & Food blogot üzemelteti. Hihetetlenül profin csinálja a munkáját, és nagy odaadással. ez persze a süteményein is meglátszik.... :)







www.falatka-tar.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Mindent főzős blogok A - C

Mindent főzős blogok D - H

Mindent főzős blogok I - L

Mindent főzős blogok M - P

Mindent főzős blogok R - U

Mindent főzős blogok V - ZS

Süteményes blogok

Édes :)

Kulináris utazás

Vidéki ízek, házias ételek

Különleges ételek

Levesek