A blogom neve Tűpárna és habverő. Mikor elkezdtem írni, akkor Tűpárna és gyöngyszemecske volt, mert akkor még nem sokat főztem, mivel nem szorultam rá, azt ettem, amit mások. Azóta kiderült, hogy diétáznom kell, méghozzá sok megszorítással, így mindent magamnak kell elkészítenem, nem eszem semmilyen kész, félkész bolti ételt. Elég fiatal gasztroblogger vagyok, 20 éves, egyetemista, így az év nagy részében csak magamnak főzök. Legalább van lehetőségem a kísérletezésre. Persze azt is nagyon szeretem, mikor a családnak vagy barátoknak főzhetek, akik elcsodálkoznak, hogy mikor is tanultam meg mindezt. :) Valamit minden nap főzök, nem szeretem, ha két egymás utáni nap teljesen ugyanazt eszem. Szeretem a hagyományos recepteket, de sajnos azok többsége nem egészséges és én nem is ehetném, így minden megvariálok kicsit, hogy glutén-, cukor- és tejmentes legyen és ehessem az inzulinrezisztencia diéta keretén belül. A hagyományos IR diéta és a paleo kombinációja szerint eszem. Nincs konkrét kedvenc ételem, de elkészíteni az édességeteket szeretem a legjobban, ezek közül a krémes, piskóta nélküli desszerteket favorizálom, ha evésről van szó. Azt hiszem, hogy a piték a szakterületem, nem hiába lett Pitelány a bloggernevem. Anyukám nevezett így először. :) A nyers húsokkal nem vagyok valami jó viszonyban, régebb hozzá nem nyúltam volna egy csirkemellhez sem. Ez most már megy, de a májjal még mindig hadilábon állok. Sok olyan dolog van, amit nem ennék meg, de ha valaki kéri és örül neki, akkor szívesen elkészítem. Csak ne olyan hús legyen, ami nem hal vagy csirke... Kiemelkedő gasztrobakim még nem volt, de a palacsinta a gyenge pontom. Mindig különleges lisztekkel kísérletezem, próbáltam már tojásmentes palacsintát is sütni, így elég gyakran lesz az eredmény valami cafat, ami minden, csak nem palacsinta. Vicces eset... Talán amikor tésztagyúrás közben jut eszembe, hogy kell még bele valami, ezért a tállal együtt járkálok a konyhában, miközben fél kézzel gyúrom a levegőben. :)
Tojásmentes habcsók (vegán)
-
Nagyon régóta tervezem kipróbálni ezt a tojásmentes habcsókot. Egy igazán
egyszerű alapanyagból készül: csicseriborsó konzerv leve, azaz aquafaba.
Nagy...
Vöröslencseleves
-
Nagyon megszerettem a vöröslencsét. Kellemes az íze, gyorsan elkészül és
önmagát sűríti. A belőle készült leves különleges ízű, mégis gyorsan
megvan. So...
TEJBERIZS POHÁRDESSZERT KARAMELLIZÁLT ANANÁSSZAL
-
Vettem egy hatalmas, gyönyörűséges ananászt. Elég gyakran vásárlok
ananászt, mert imádom. Csorgó nyállal tisztogatom, hogy végre beleharapjak
egy hata...
Parti falatok – fasírtkák színesen
-
[image: husgolyozolds3.jpg]A kis fasírtgolyók mindig nagyon jók voltak
bulira (gondolom, ez már elavult, vagyis retró kifejezés, akkoriban nem
neveztük p...
Mangós, kókuszos sajttorta
-
Hozzávalók:
1 csomag kókuszos Győri keksz
70 g vaj
500 g mascarpone
250 ml tejszín
80 g porcukor
2 db mangó
1 db narancs
2 csg Expressz zselatin fix
1 d...
Extragyors, thai brokkoli leves
-
Odakint a mínuszok randevúznak éppen és hát egy jó forró leves igazán jól
jönne most, pláne mert elromlott a fűtés és napok óta várjuk a szerelőt.
Gyorsan ...
VI. Nagymarosi Csípős Fesztivál
-
Nagyon vártuk!
Aki tudott eljött! Aki nem, az bánhatja, mert egy remek rendezvény volt!
Nagyon sokan árultuk a csilis termékeket, szószokat, paprikákat, csil...
Szívárvány túrótorta Segítsüti licitre
-
Ismét eljött az ideje a tavaszi Segítsütinek.
Most valami nagyon színessel készülök, nem titkolt szándékom, hogy minél
nagyobb értéken keljen el ez a to...
Pizza tészta reformosítva
-
[image: nevtelen_1.jpg]A pizza szó hallatán sokunk szeme felragyog, ám
mindez nehezen társítható a diéta és a gluténmentes szavakkal. Most egy
olyan recep...
Kinder tejszelet házilag
-
Testvérem kérte a szülinapjára, hogy kinder tejszeletet süssek neki.
Rengeteg recept kering a neten, nekem az Ami a konyhámból kikerül blogon található...
budha tál görög módra
-
Én most rá vagyok kattanva ezekre a tálakra, mert annyira szépek,
színesek, finomak egészségesek....
Most a görög került sorra, amiben egyáltalán nem csa...
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal
-
Avagy, a desszert, amely másnap reggeli lett. Az alsó képen egy vacsoramenü
zárófogása ez a vaníliás körte, a felsőn pedig zabkására került - mindkét
f...
Kakaós, kekszes muffin
-
A gyerekeim imádták. Eredeti recept itt található. 12 darab lett belőle.
Hozzávalók:
- 25 dkg. liszt
- 1 tojás
- 15 dkg. xilit + 2 ek. cukor...
Költözés!
-
Kedves Olvasóim!
A blogomat átköltöztettem egy másik oldalra, ahová mindenkit várok
szeretettel!
Ezt az oldalt sem szüntetem meg, de ha még többre vágytok ...
Tejszínes pulykaragu, uborkával
-
Minden családban van egy mentőötlet. Amit mindenki szeret, amihez mindig
minden van, amit mindenki szájhúzás nélkül megeszik. Amit egyszerű
elkészíteni.
...
A 10 perces ünnepi édesség - citromos álom
-
Kivételesen kényelmes helyzetben vagyok. Nem egy olyan ételről kell majd
írnom, amit még sosem csináltam, hanem szinte "rutinosnak" mondhatom magam.
A ci...
Gesztenyés cookie - akkor hajrá
-
Ha már megígértem, illik betartani. Olyan lesz, amilyen.
Én nem tudom, más anyukák hogyan csinálják, de nekem nem megy ez a
háztartás dolog. Persze, tu...
A málna dicsérete avagy hétköznapi málnatorta
-
Egy hete, lekvárfőzés után maradt még egy-két marék málna. Csak nézegettem,
magában enni már nem volt kedvem... és akkor, egy szimpla hétköznap rámtört
a...
Fűszeres-rumos almakompót.
-
Nagyon szeretjük az almakompótot, így elég sűrűn készítek pl. húsok mellé,
de ebéd utáni desszertként is szívesen fogyasztjuk. Eddig általában
sze...
kókuszos mangófagyi, vagy mangós kókuszfagyi?
-
Egy kicsit túlzásba vittem a kókusztejet, így az jobban érvényesül, mint a
mangó, de így is nagyon finom lett.
Nem írok arányokat, legyen elég annyi, hog...
Kókuszkocka piskótatésztából
-
Bár az igazi kókuszkocka mézes tésztával készül, nekem *nagy kedvenc*em
lett ez a piskóta tésztából készült változat is. A piskóta *pillanatok
alatt elké...
Olajban sült krumplis pogácsa
-
Tulajdonképpen inkább krumplis lángos mint pogácsa az én véleményem
szerint. Vagy inkább a kettő közötti.
Imi gyakran mondogatta, hogy gyerekkorában soks...
Segítsüti 2018 Tavasz
-
Az idei évben is meghívást kaptam a* Segítsüti* árverésre, aminek nagyon
örültem és köszönöm itt is Kandikó Évának.
Sokan tudjátok, de aki nem, a* Segí...
Mojitotorta
-
Mivel a kókusz és a friss ananász adja ennek a tortának a "tartalmasságát",
így tudunk spórolni a felhasznált liszt mennyiségén. Tovább Tovább
Ázsiai egytál basmati rizzsel
-
A klasszikus mondás szerint Ember tervez isten végez. A világért sem
szeretnék nagyképű analógiákba bocsájtkozni, de a recept háttértörténetét
akkor sem...
Melanzane alla Parmigiana
-
Igazi nyári recept, zseniális olasz fogás. Aranybarnára pirított padlizsán
szeletek bazsalikommal fűszerezett paradicsomszószban, olvadtan
bugyborékoló saj...
briós
-
Még amikor a nagyobbik lányom pocaklakó volt rengeteg cukros brióst ettem.
Akkor még -ohh, belegondoltam, 10 évvel ezelőtt...- leginkább a boltba
vettem, c...
Pirított csirkemáj erdei gombával
-
A resztelt máj kedvelőinek ez a recept is tetszeni fog. Készíthetjük
többféle erdei gombával, de ha csak egyféle jutott a kosárba, az sem baj.
Érdemes kem...
Cukkinis paradicsomleves
-
Paradicsomot főztünk be télire, így adódott, hogy levest készítsek
belőle.Cukkinink is volt, s mivel már próbáltam a pradicsomos cukkinit
gondoltam, hogy ...
ELKÖLTÖZÖM!
-
Igen, a hír igaz! :)
Az a helyzet, hogy úgy döntöttem a blogomat átrakom a blogspotra. Sokkal
több lehetőség rejlik benne, a formázás, modulok köre is so...
Citromos karamellás banán semmiség
-
Tudom, trehány, meg uncsi a beállítás, nem jó az élesség, egy kis díszítés
sem ártott volna, de nagyon nem készültem most (sem) erre a bejegyzésre,
egysz...
Sonkás buci
-
Ismét egy finom és tartalmas péksüti recept, ami megoldja a holnapi tízórai
problémáját is. Egy tartalmas leves mellé nagyon jó második fogás. A tészta ...
Sajtos rizsgolyók rántva
-
A maradékokból mindig nagyon gyorsan és frappánsan lehet újra finomat
varázsolni. A megmaradt rizs remekül használható az ízletes, gőzölgő
rizsgombóchoz...
Versenytorta
-
Korábban már posztoltam a facebook-on és az instagram-on ezt a versenyre
készült tortát, aminek a receptjét nagyon sokan kértétek. Nem is nagyon
fűznék ...
Csokis-zabpelyhes keksz
-
Mindig szeretek új fajta kekszeket kipróbálni..:) Ebben a receptben nem
csalódtam, azóta többször is előfordult, hogy elkészítettem.
*Hozzávalók*
- 12...
Bögrés kókuszos süti
-
Ahogyan nőnek a gyerekek, egyre többször nyaggatnak valamilyen sütiért. A
hétvégék elég zsúfoltak mióta dolgozni kezdtem, így előnyben részesítem
mos...
Bombajó torta
-
Szomszéd néni készítette a hazássági évfordulójukra. Én még nem is
hallottam erről a süteményről, de nagyon finom krémes süti.
*Hozzávalók*:
piskótat...
-
Zserbó golyó
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom ! Én csokimázat nem tettem rá.
A recept nem saját !
itt található :
http://receptneked.hu/edes-sutemeny...
Amit ma ettem...
-
Reggeli: Turmix, nagyon eltelít és isteni íze van.
Kellett hozzá:
- 1 közepes alma
- 1 közepes répa
- 1 közepes cékla
- 1 tk. chia mag
- 2 narancs facsart l...
Kenyér, kifli, zsömle
-
Limara pékségét régóta ismerem, a hamburgerzsemle alapját, meg még pár
dolgot onnan vettem, de a kenyerét még sose próbáltam. Leginkább mert
boldog voltam...
Sáfrányos, datolyás tejberizsfagyi
-
Már javában gyüjtögetem a fagyiötleteket nyárra. Biztosan lesz megint egy
ütős gyümölcsös kedvenc, meg persze valami klasszikus a gyerekeknek,
pálcikára v...
Sajtot készítettem....
-
Egy ideje már nézegetem a receptet, gyűjtöm a bátorságot....
... de a múlt héten rászántam magam:)
Olyan gyorsan elfogyott, hogy mire észbe kaptam, hogy f...
Mamitájm
-
Régen írtam, meg egyébként is. Hónapok óta üldöz a gondolat, mintha mindig
otthon hagynék valamit. De nem az esernyőmet, azt a nyár során sosem
hagytam ott...
Az időtálló kifinomultság – 35 éves az Arany Kaviár
-
Az idén 35. életévébe lépő Arany Kaviár mindig is gondosan ügyelt rá, hogy
autentikusan, magas minőségben, jól érhető módon, a kor elvárásaihoz,
technológi...
Chilis - zöldfűszeres töltött édesburgonya
-
Ez a majdnem gyors vacsoránk én azt hittem egy véletlen szüleményének
indult, mivel mindketten megéheztünk a "nagy" diétánk közepette, így
összeszedtünk m...
Diós csónakok
-
Ezer éve nem jártam a blogomban, vagyis recepteket nézegettem, csak új
bejegyzést nem tettem közre, Főzni és sütni továbbra is szeretek és teszem
is minden...
SEGÍTSÜTI 2015. ŐSZ - Fügés-pisztáciás zserbó
-
Ha szeptember, akkor őszi Segítsüti. Idén sincs ez másként, és
szerencsésnek mondhatom magam, hogy már sokadszorra lehetek részese a
segítőkész sütisü...
Egy hetes lakodalom
-
Szeretek szabadságon lenni, ki ne szeretne?! Egy baj van vele, hogy túl
hamar véget ér és utána nem egyszerű visszatérni a napi rutinhoz.
Amikor hazalátog...
Kakaós csiga
-
Egy ideje el van már mentve két kakaós csiga recept is,* Noémié* és
*Anikóé.* De eddig még nem sütöttem meg egyiket sem. Ill. egyszer, *leveles
tésztából* ...
Karácsonyi aprósütemény - Brunsli
-
Az adventi időszak kedvelt aprósüteménye Svájcban a (bázeli) brunsli, egy
kakaós-csokoládés, mandulás édesség. Manapság már kevesen készítik otthon,
mert s...
Elmesélhetetlenül finom diós keksz
-
A kép sajnos elég gyenge, ugyanis már nem voltak jók a fényviszonyok,
viszont akármilyen jól sikerült volna akkor sem adná át, hogy milyen finom
is ez az...
Heti menü 03.24.től 03.30-ig
-
Hétfő: Megint nem kellett főznöm, annyi étel maradt vasárnapról. Leves,
kínai, és rántott csirkemell is.
Kedd: Karfiolos zöldséglevest főztem, a főtt k...
Narancspudingos legyező
-
Néha (sőt néha gyakran :D) előfordul, hogy valamit megveszünk úgy, hogy még
ki sem találtam, mit sütök/főzök belőle, és a cucc hetekig/hónapokig
p...
Dán ropogós bőrös karaj (flæskesteg)
-
Ez a ropogós bőrös karaj talán a legnépszerűbb dán nemzeti recept. Ünnepi
asztalra vagy egy különleges alkalomra egész évben tökéletes.
Gesztenyés töltött csirkecombfilé
-
A gesztenyével töltött pulyka evolúciója során ez az étel olyan változáson
ment keresztül, ami már nem is tartalmaz pulykát, de felépítését tekintve
belet...
Sütőtökös-csokis keksz
-
Nem, ez nem a Merkúr a retrográdban, hanem egy szuper sütőtökös chocolate
chip cookie, ráadásul gluténmentes (a DM-ben kapható Dove’s Farm gm liszt
isten...
Borjúpörkölt nokedlivel
-
Vasárnap ünnepeltük férjem születésnapját, arra készítettem el a
borjúpörköltet. Szaftja sűrű, ízletes, egyszóval tökéletes. Legközelebb is
így sikerülj...
Segítsüti - Céklás, mandulakrémes, banános torta
-
Utóbbi időben főként az instagramon láthattok minket egészséges, gyors
receptekkel.
Biztosak voltunk benne, hogy az idei Segítsütin ezt a vonalat visszük
...
Samoa szelet tojás nélkül - vegán, paleo
-
Nagyon finom desszert, de igen tömény, apró kis kockákra éredemes felvágni.
Az alapja shortbread szerű, a krém pedig datolyából készül karamell
piríto...
Gesztenyés latte
-
Mit tehet az ember lánya, ha a betegség napokra ágyba kényszeríti és a
gyógyteáktól már legszívesebben a világból is kifutna? Forró, vigasztaló
kortyokr...
Daftar Harga Kanopi Rumah Minimalis Terbaru
-
[image: harga kanopi rumah minimalis terbaru 2015]
harga kanopi rumah minimalis
Daftar Harga kanopi rumah minimalis per meter Murah- Rumah yang bagus
b...
Baconos lencsesaláta fasírttal
-
Ez a receptem még egy régebbi újságban jelent meg, de most aktuális igazán:
És akkor a recept, hogy olvasható verzióban is megtekinthető legyen:
*Hozzáv...
Kókuszkrémes kakaós torta
-
A következő recept 10 perc alatt előkészíthető, és mehet is a sütőbe. A
kókuszkrémes kakaós torta ideális zsúrokra, partikra, baráti
összejövetelekre.. Hoz...
Csá gyíkok, én leléptem...
-
Gyerekek, a helyzet az, hogy nem azért nem frissült a blog egy fél éve,
mert ennyire lusta disznó lennék. A helyzet az, hogy 2013 őszén elköltöztem
a blo...
Költözés...
-
Nagyon szerettem és szeretem ezt a blogot. Viszont az új hely sokkal több
lehetőséget kínál, így költözöm. Ha szerettétek, szeretitek, amiket
csinálok, k...
Gorgonzolás rizottó medvehagymával
-
Sajnos vége a medvehagyma szezonjának, végig szedtük, végig ettük, főleg
nyersen, volt sok vajkrém, sajtkrém, túrókrém, tzatziki (mind isteni a
füstölt laz...
~ Gofri vagy wafel~
-
Finom puha gofri vagy wafel.
Hozzávalók:
20 dkg zsír
4 tojás
30 dkg cukor
60 dkg liszt
2 vaníliás cukor
1 deci tej
1 kis pohár (180 gr) tejföl
1 kiskanál ...
ELKÖLTÖZTEM!!!
-
Nagy öröm ért a napokban, beválasztották a blogom a Cafeblog VIP
programjába. Így mostantól kezdve a blogomat már nem itt blogspoton éritek
el, hanem a caf...
Sütőben sült túrógombóc
-
Már régóta szerettem volna kipróbálni a sütőben sült túrógombócot, most
elszántam magam rá. Gizinél találtam hozzá a remek receptet, köszönet érte!
Ne...
Fokhagymás-zöldfűszeres tekercs
-
*Katalinnál *leltem erre a receptre, és mindjárt el is készítettem kevés
módosítással.
*Hozzávalók:*
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
0,75 dl tej
1 ki...
Feketeerdő-misu/Black forest "tiramisu"
-
Két nagy kedvenc összemixeléséből született ez a szépséges színű, és remek
ízű pohárkrém :)
Hozzávalók:
Tészta:
Kakaós piskóta 4 tojásból (4 tojás, 4 e.k. ...
Karamellás francia krémes
-
Nos, akkor az egyik kedvenc sütinkkel folytatom a sort. A receptet
anyósomtól kaptam, aki egy újságban találta. Sokféle franciakrémes recept
van már itt...
Új helyen a PiciJuci Cukrászdája gasztroblog
-
Új helyre költözött a PiciJuci Cukrászdája.
Eljött az idő, hogy saját domainnel saját website-ra költöztessem az én kis
blogocskámat.
Modernebb lett a me...
Puncsos szelet
-
Korábban is készítettem már puncskockát, ez most egy másik változat.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
1,5 tk. sütőpor
A töltelé...
Ötletek Karácsonyi Muffin díszítéshez
-
Nem kell sok időt a konyhában töltened a karácsonyi desszert
elkészítésével! Süsd meg a kedvenc muffinod és öltöztesd karácsonyi ruhába!
Itt van néhány d...
Szaloncukor kóstoló a kollégákkal
-
(kép forrása)
Régen, amikor gyermekek voltuk csak konzumszaloncukor létezett,
ezüstpapírba csomagolva, a variáció annyi volt, hogy belül fehér vagy
szín...
Karácsonyi sütik Olaszországból
-
*Karácsonyi sütik Olaszországból*
[image: dolci-natale.jpg]
A karácsonyi hangulathoz, elengedhetetlenek a sütemények. Úgy
istenigazából, akkor tudatosul...
Amit ma ettem...
-
Reggeli: Turmix, nagyon eltelít és isteni íze van.
Kellett hozzá:
- 1 közepes alma
- 1 közepes répa
- 1 közepes cékla
- 1 tk. chia mag
- 2 narancs facsart l...
Gasztro-Kacatéria 2.
-
*...avagy nagyvilági csudaságok és puccparádék a konyhából és
környékéről...*
A Picard - egész Franciaország és e sorok írójának kedvenc
fagyasztott-finom...
Pöttyös fasírt
-
*Európai recept, japánosch fűszerezéssel és egy kis ötlettel, hogy
különleges legyen... A pöttyök szabadon variálhatók, én spárgát, újhagymát
és répát has...
Bálint torta
-
*Inspirációt számtalan forrásból szerezhetünk, de attól lesz igazán
személyes egy étel, ha a saját elképzelésünk szerint készítjük el. Ez
történt velem is,...
Borscs leves - Húsos céklaleves
-
Ez egy csirkemellel készült változat, de készíthető sertés és marhahússal
is.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell felkockázva
- 1 krumpli felkocká...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése