2011. július 29., péntek

Rozmaring&Csokoládé

A főzés szeretete, és ezáltal a másoknak való örömszerzés családi hagyományokon alapul. 
Apai dédanyám nápolyi asszony volt, igazi „mamma” az elmondások alapján, aki kifinomult ízlésével és ízvilágával nemcsak a családot, hanem széles baráti kört is összetartott. A családom szerint sok közös vonást mutatunk fel ő és én. A család másik ágán, az anyai ágon pedig a nagymamám volt az, aki a forró nyarakon megszerettette velem a főzést, ő már gyakorlatban.
Jöttek tehát a gének, majd jött a gyakorlat. Így elmondhatom, már egész kisgyerek korom óta a konyha megszállottja vagyok, melyet az említett nyarakon kívül otthon, édesanyám konyhájában tökéletesítettem éveken keresztül az ő segítségével, s manapság, amikor már saját háztartást vezetek, teljes mértékben élhetek ennek a szenvedélyemnek.

A gasztro blog indítását és folytatását egy kedves barátnőmnek köszönhetem, aki elnézegette heteken, hónapokon keresztül, ahogy az egyik közösségi oldalon megosztottam csupán a fotókat, s mindig érkezett hozzászólás.
S 2011 májusában elindítottam a Rozmaring&Csokoládé-t. Amely tartalmaz egyszerű ételeket éppúgy, ahogy bonyolultakat. 
Nem szakácskönyvet főzök le, nem éttermi ételeket készítek el, saját kútfőből, az ízek párosításával igyekszem új élményeket megalkotni mindenkinek, aki kipróbálja őket a saját konyhájában. 
Ételeimből soha nem hiányzik a szenvedély és a főzési iránti tisztelet. 
S mindezt tudat alatt, de talán mégis valahol kicsit tudatosan :-D, mediterrán hangulatba igyekszem sokszor csomagolni. http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/

Itt olvashatsz még több gasztroblogger-bemutatkozást >>>

Nincsenek megjegyzések:

Mindent főzős blogok A - C

Mindent főzős blogok D - H

Mindent főzős blogok I - L

Mindent főzős blogok M - P

Mindent főzős blogok R - U

Mindent főzős blogok V - ZS

Süteményes blogok

Édes :)

Kulináris utazás

Különleges ételek

Levesek