2014. november 18., kedd

Interjú BioBrigivel

- Blogod neve ?
Biobrigi, avagy mi az amit eszel?


- A te publikus neved ?
Molnár Brigitta

- Néhány szó a családodról, vannak gyermekeid?
Van egy férjem, meg egy kisfiam, a szívem csücskei :)

- Magadnak főzöl, vagy nagy családnak ?
Mindkettő, hét közben kicsinek magam, hétvégén nagynak Anyával


- Minden nap főzöl, vagy csak alkalomadtán ?
Többször főzök egy héten, 1-2 napra valót.

- Milyen ízeket, főzésmódot , irányzatot szeretsz (pl. hagyományos , magyaros, vegetáriánus ) ?
Szeretem a hagyományos, magyaros íz világot reformosítva. A blogon főleg vegán ételek szerepelnek, néha vegetáriánusok. Ötletadó gondolatokat találhatnak candidások, cukrot, tejterméket kerülők. Olvashatnak recepteket tejföl, tojás, sajt helyettesítésére is. Sok javaslat is van fenn egészséges saláták készítéséhez, ecet kiküszöbölésére.


- Melyik étel a kedvenced ?
Sokféle ételt kedvelek, de az biztos, hogy húsmentes saláta félék minden mennyiségben jöhetnek. Lecsó nyers és főtt formában, bableves százféleképp, zölden és szárazon.




- Kinek a főztjét szereted a legjobban?
Huhh… Persze az Anyáé mindig jó, de mindenféle családtagomnak, ismerősömnek van egy-egy specialitása, amit Ő tud/tudott a legfinomabban elkészíteni.

- Melyik ételeket szereted (tudod) a legjobban elkészíteni ? Mi a specialitásod?
A salátákról jön a legtöbb pozitív visszajelzés. Pedig pofonegyszerű, beleraksz mindenféle zöldséget a fóliából/kamrából/hűtőből, ízesíted egy kis mézzel, vagy sztíviával, citrommal, pici sóval, hidegen sajtolt olajjal, és már készen is van.
Általában a kenyérfélék, zsömlék, bucik is finomra és szépre sikerülnek annak ellenére, hogy jelentős mennyiségű teljes őrlésű gabonát használok bennük.








Újabban a tej és tojásmentes goffri is ízletes falat szokott lenni a konyhámban. Igaz, hogy mindig kicsit más ízű, jellegű, attól függően, hogy milyen gyümölcs, olajos mag van otthon.

- Melyik ételeket, alapanyagokat nem szereted ? 

A húsféléket kerülöm, de ritkán elkészítem, ha kell. Tejet, tojást, cukrot nem használok együtt egy ételbe, mert alkoholt eredményez a gyomorban. Tiltólistán szerepel nálam az alkohol, a kávé, a fekete tea, ritka vendég a répa- és nádcukor, a fehér liszt. Gyümölcsöt nem keverek zöldséggel egy ételféleségen belül.

- Mi az amit sosem ennél, vagy készítenél el?
Csúszómászókat, disznóhúst például.

- Életed legnagyobb gasztrobakija? Valami, amit nagyon elszúrtál? 
Még a kezdetekben egyszer fahéjjal megszórtam a paprikás krumplit. Köménymagot szerettem volna – ne kérdezzétek miért – beletenni, és akkoriban ennek a két fűszernek hasonló volt a csomagolása. Még most is a számban van az íze. :)

- Történt veled valami nagyon vicces, mókás dolog a konyhában? 
Mindig történik valami mulatságos, ha az ember több időt tölt ilyesmivel. Egyszer például magenta színű tésztát készítettem. Kifolyt a málna leve a hűtőben. Ritka szép látvány volt.
... és végül ki az a gasztroblogger, akinek a bemutatkozását szívesen elolvasnád?  
Eszter bemutatkozása érdekelne.
http://eszter501.blogspot.com/






Nincsenek megjegyzések:

Mindent főzős blogok A - C

Mindent főzős blogok D - H

Mindent főzős blogok I - L

Mindent főzős blogok M - P

Mindent főzős blogok R - U

Mindent főzős blogok V - ZS

Süteményes blogok

Édes :)

Kulináris utazás

Vidéki ízek, házias ételek

Különleges ételek

Levesek