Biobrigi,
avagy mi az amit eszel?
-
A te publikus neved ?
Molnár Brigitta
Molnár Brigitta
-
Néhány szó a családodról, vannak gyermekeid?
Van
egy férjem, meg egy kisfiam, a szívem csücskei :)
- Magadnak főzöl, vagy nagy családnak ?
Mindkettő,
hét közben kicsinek magam, hétvégén nagynak Anyával
Többször
főzök egy héten, 1-2 napra valót.
-
Milyen ízeket, főzésmódot , irányzatot szeretsz (pl. hagyományos
, magyaros, vegetáriánus ) ?
Szeretem
a hagyományos, magyaros íz világot reformosítva. A blogon főleg
vegán ételek szerepelnek, néha vegetáriánusok. Ötletadó
gondolatokat találhatnak candidások, cukrot, tejterméket kerülők.
Olvashatnak recepteket tejföl, tojás, sajt helyettesítésére is.
Sok javaslat is van fenn egészséges saláták készítéséhez,
ecet kiküszöbölésére.
- Melyik étel a kedvenced ?
Sokféle
ételt kedvelek, de az biztos, hogy húsmentes saláta félék minden
mennyiségben jöhetnek. Lecsó nyers és főtt formában, bableves
százféleképp, zölden és szárazon.
- Kinek a főztjét szereted a legjobban?
Huhh…
Persze az Anyáé mindig jó, de mindenféle családtagomnak,
ismerősömnek van egy-egy specialitása, amit Ő tud/tudott a
legfinomabban elkészíteni.
- Melyik ételeket szereted (tudod) a legjobban elkészíteni ? Mi a specialitásod?
A
salátákról jön a legtöbb pozitív visszajelzés. Pedig
pofonegyszerű, beleraksz mindenféle zöldséget a
fóliából/kamrából/hűtőből, ízesíted egy kis mézzel, vagy
sztíviával, citrommal, pici sóval, hidegen sajtolt olajjal, és
már készen is van.
Általában
a kenyérfélék, zsömlék, bucik is finomra és szépre sikerülnek
annak ellenére, hogy jelentős mennyiségű teljes őrlésű gabonát
használok bennük.
Újabban a tej és tojásmentes goffri is ízletes falat szokott lenni a konyhámban. Igaz, hogy mindig kicsit más ízű, jellegű, attól függően, hogy milyen gyümölcs, olajos mag van otthon.
- Melyik ételeket, alapanyagokat nem szereted ?
A
húsféléket kerülöm, de ritkán elkészítem, ha kell. Tejet,
tojást, cukrot nem használok együtt egy ételbe, mert alkoholt
eredményez a gyomorban. Tiltólistán szerepel nálam az alkohol, a
kávé, a fekete tea, ritka vendég a répa- és nádcukor, a fehér
liszt. Gyümölcsöt nem keverek zöldséggel egy ételféleségen
belül.
- Mi az amit sosem ennél, vagy készítenél el?
Csúszómászókat,
disznóhúst például.
- Életed legnagyobb gasztrobakija? Valami, amit nagyon elszúrtál?
Még
a kezdetekben egyszer fahéjjal megszórtam a paprikás krumplit.
Köménymagot szerettem volna – ne kérdezzétek miért –
beletenni, és akkoriban ennek a két fűszernek hasonló volt a
csomagolása. Még most is a számban van az íze. :)
- Történt veled valami nagyon vicces, mókás dolog a konyhában?
Mindig történik valami mulatságos, ha az ember több időt tölt ilyesmivel. Egyszer például magenta színű tésztát készítettem. Kifolyt a málna leve a hűtőben. Ritka szép látvány volt.
... és végül ki az a gasztroblogger, akinek a bemutatkozását szívesen elolvasnád?
Eszter bemutatkozása érdekelne.
http://eszter501.blogspot.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése