
Ma már imádom a szokatlan párosításokat, ha bent járok a városban és megéhezem, előszeretettel ülök be olyan helyekre, ahol tudom, hogy az étlapon találni fogok valami nem mindennapi, különleges fogást- vagy épp egyszerűt, kicsit megbolondítva.
Vendégként előszeretettel járok japán, magyaros, reform, fúziós, olasz éttermekbe, leginkább hangulatfüggő, hogy mikor melyik típusú konyha főztjét kívánom meg.
Szakácsként igazából nincs kedvenc konyhatípusom, egyaránt készítek házias és reformkajákat is, épp azt, amiben látok fantáziát.
Egyébként az egészben az alkotás öröme is felvillanyoz: amikor az alapanyagok a kreativitással karöltve egy teljes egésszé állnak össze és egységet alkotva megszületik az ÉTEL, amit aztán a szeretteim jóízűen elfogyasztanak.
Azt hiszem, a főzésben ez a két dolog jelenti számomra a legnagyobb örömöt: alkotni és táplálni.
Imádok kísérletezni, új recepteket kipróbálni, szokatlan alapanyagokat párosítani- természetesen csak óvatosan, hogy a klasszikusabb konyhát kedvelő szeretteimet ne kergessem az őrületbe a főztömmel.
A receptjeimet, gasztrocikkeimet a http://konyhakobold.blogspot.hu/, és https://www.facebook.com/konyhakobold oldalakon találjátok meg.
Rita/KonyhaKobold
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése